måndag 31 maj 2010

Vart tog ni vägen

Vart tog ni vägen ni som ägnade ändlösa timmar åt att bygga en medeltida stad av kvistar och pinnar i skogen bakom huset. Ni som sedan såg danske kungens knektar komma galopperande på de smala gatorna under den stora stridens dag.

Var är ni som satt i solen och stirrade ner i en gammal zinkbalja och försökte se skillnad på grodynglen som simmade där så ni skulle kunna döpa dem. Ni som sprang bara för att det var roligare än att gå. Ni som levde kvar i historien om de tre musketörerna i flera veckor efter att boken var slut

Var är ni alla ungdomar som, i alla fall i teorin, var beredda att dö för en idé om fred och rättvisa. Ni som hade hela kroppen full av längtan efter kärlek, frihet och ljusa sommarnätter.

Ni som drömde med bultande hjärta om den framtid då ni skulle slå världen med häpnad. Ni som aldrig, aldrig skulle bli fega och bekväma så som era föräldrar var.

Var är ni nu ? Gömmer ni er någonstans mellan dagishämtningen och middagslagandet eller har ni helt enkelt farit nån helt annanstans. Kanske till en annan galax där fantasi och drömmar kan få finnas.

3 kommentarer: