fredag 26 mars 2010

Dagens lista

Dagens humör: Trött och lite allmänt mjukseg. Som en kola i ett soligt bilfönster.
Dagens mående:Rätt så bra.
Dagens borde: Städa. Det är alltid städa
Dagens frisyr: Vadå frisyr ? Kan sällan beskyllas för något sådant
Dagens smink: Se ovan.
Dagens klädsel: Jeans , T-shirt och rutig skjorta i fleece
Dagens planer: Först somna i soffan sedan i sängen.
Dagens materiella vill ha: Vill ha och vill ha. Tid och bättre ordning i skåpen.
Dagens fundering: Nutiden och framtiden.
Dagens beroende: Nä, är ganska oberoende, faktiskt
Dagens tråkigaste: Uppvaknandet i morse.
Dagens längtan: Att få bygga tvåsamhet
Dagens superlängtan: Du och bara du.
Dagens tidning: Aftonbladet, så klart.
Dagens låt: Islands in the stream som just nu går på repeat i skallen men när jag försökte komma ihåg den tidigare då gick det inte.

Listan har jag snott av yngsta dottern som i sin tur norpade den av kompisen Moa.

Döda ting

Någon gång för länge sedan ingick jag ett avtal med mig själv. Det gick ut på att jag aldrig skulle sörja över döda ting. Det enda som det egentligen är värt att investera känslor i är ju trots allt människor, och i viss mån djur.

Det här låter ju både enkelt och sunt men här sitter jag nu i den arla morgonväkten och sörjer över en kaffepanna så det riktigt gör ont i hjärtat. En kaffepanna, en helt värdelös kaffepanna dessutom eftersom det ens inte går att koka kaffe i den. Dessutom saknar jag in i döden en mycket liten rottingkorg.

Satt vid morgonfikat och insåg att det är mindre än en vecka till skärtorsdag. Lilla E kommer att bli världens sötaste lilla påskkärring med huckle och röda kinder. Och den lilla buckliga kaffepannan ska hon förstås ha att lägga godis i. Den som alla mina små påskkäringar har haft ända sedan -91. Och så den lilla korgen full med fullkomligt obegripliga små påskkort. Och för första gången på flera år satt jag där och kände att det skulle bli roligt att fira påsk.

Korgen och kaffepannan ja. De är inte här. Följde liksom inte med i flytten utan blev kvar på förra stället. Numera troligen bortslängt som värdelöst skräp. För alla utom för mig är det ju förstås värdelöst skräp. Men för mig är det minnen och tradition. Kanske för mina barn också.

Man ska absolut inte sörja över döda ting. Man ska vara glad att människorna är på plats och vid någorlunda gott mod trots de stormar som har blåst över oss de senaste åren. Ändå sitter jag här och gråter en skvätt över en liten bucklig kaffepanna och en gammal utflyktskorg i barnstorlek.

söndag 21 mars 2010

Nä, nu....

är det väl ändå dags för en uppdatering. Fast jag har allvarligt talat inte så stor lust att skriva något alls. Aio och hela hennes klan har rört sej ut ur bloggen och in på ett USB minne där de ligger och väntar på att inspirationen ska rinna till.

Vädret är vackert och jag vill bara vara ute. Egentligen tycker jag inte ens att jag ska gå in och laga mat utan tänker göra mej en eldstad ute på gräsmattan och utfodra de hungriga små med pinnbröd och grillkorv de närmaste två månaderna.Och så ska vi åka pulka så fort att vi skriker. Vad övrigt jag har på planeringen är att kramas och kramas lite till och så pussas ibland som omväxling och så att ta långa promenader på tu man hand och prata lite grann om vad som råkar falla oss in.

Det är en jättebra planering tycker jag men rätt som det är dyker det upp nåt som kallas jobbet som påstår att jag måste rätta prov och planera meningsfulla lektioner och lära ungar att skriva korrekt svenska.Dessutom måste jag vara inomhus mellan åtta och fyra. Känns allvarligt talat inte bra. Tänker därför strunta i att det är måndag i morgon och hoppa direkt till nästa fredag eftermiddag så när jag vaknar går jag ut och börjar bygga på min eldstad.
Om det inte blir snöstorm förstås.