fredag 11 juni 2010

Den blomstertid.....

Idag var det helgdag för oss som har kämpat tillsammans hela läsåret.Vardagens allmänt grådaskiga outfit har fått stryka på foten för en dag. Och det är väl därför det är så vackert med skolavslutningar. Förväntan,lycka, lite bävan, betyg, musik och blommor. Alla i fina nya kläder och med de vackraste leenden på lut.

När jag satt där i kyrkan och såg mej omkring på alla elever och kollegor så slog det mej plötsligt att alla bär minst en stor gåva. En som syns genast eller som finns mer i det fördolda. En del har ingen aning om sin gåva medan andra verkligen lyfter fram den i alla möjliga lägen. Några har blivit tillkrånglade och skrämda på ett sånt sätt att de har svårt att kännas vid sin gåva medan andra står stadigt på jorden och verkligen kan använda sin gåva till glädje för både dem själva och andra.

Hoppas ni alla kan använda den gåva ni har fått och att den här långa sommarledigheten ger var och en av er möjligheter att fördjupa kunskaperna om den alldeles speciella begåvning som bor i just dej.

Eller för att citera en mycket större tänkare:

God gave us all a special gift
he ment for it to shine
/ D. Parton.

Ut och lys i kapp med solen och gör världen vacker och ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar