onsdag 10 november 2010

Ett mellan(in)lägg.

Här kommer en hyllning till det som är mellan. Ytterligheterna i livet blir alltid besjungna och uppmärksammmade. De stora tragedierna, sjukdomar och olyckor pratar vi om i timmar. Händer det roliga saker ska det hyllas och gratuleras i månader och det är väl bra men livet består ju mest av sånt som är lite mittemellan.

Mellan kan vara alldeles fantastiskt. Det ålder som inträffar mellan den där perioden då man nyss har blivit vuxen och ålderdomen, den är alldeles utmärkt kan jag rapportera. En frisk kropp och ett klokt och erfaret sinne är ingen dum kombination alls. Och att man börjar bli lite mellangrå får man ta med jämnmod eller avhjälpa med färg. Rynkorna behöver man inte fördjupa sej i för de sköter sej fint själva.

Alla dagar med mellanväder är helt otroliga. Lite mulet och halvkallt är ju oftast helt OK när man väl har kommit ut men vill man stanna inne går det precis lika bra. De där tokvackra dagarna då man bara måste vara ute kan ju kännas lite pressande tycker jag.

Den här mellanårstiden är utmärkt också. Alla lägdor är slagna så man kan gå vart man vill utan att trampa ner något. Myr och surhål har frusit så man blir inte blöt om fötterna heller.

Mellanlagret är en av de bästa mellansakerna. Ni vet det där lite tjockare understället som man alltid har undrat vad det ska vara bra för. Utanpå det tunna understället och under vindbyxorna och jackan gör det hela skillnaden mellan en skön skogstur och en näradödenupplevelse.

Och handen på hjärtat, när vi träffas du och jag så är det ju inte det jag har med mej som är mest intressant. Inte det du har heller. Det är ju det som händer mellan oss som gör mötet spännande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar